Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 6–12 martie 2016 – ep 96

2 min read

gadget week saptamana 6 12 marti

Am ramas un pic in urma cu stirile, insa revin la zi saptamana aceasta. In saptamana 6-12 Martie Orange a anuntat disponibilitatea unui ceas Pebble, Lenovo a lansat doua laptopuri de gaming, iar Microsoft, LG si Asus au lansat noi modele de telefoane in Romania. Stirile pe larg:

1. Pebble Time Round, cel mai usor si subtire smartwatch este disponibil in exclusivitate in oferta Orange.
Pebble functioneaza atat cu sistemul de operare iOS 8 cat si cu dispozitivele Android 4.0 sau versiunile lor superioare. Cu o grosime de doar 7,5 mm si numai 28 g, Pebble Time Round este cel mai subtire si mai ușor smartwatch. Bateria are o autonomie de pana la doua zile si dispune de incarcare foarte rapida: in doar 15 minute are energie pentru inca o zi intreaga de utilizare.
Smartwatch-ul controleaza muzica de la o “încheietură” distanta, are inclus un sistem discret de vibratii pentru alarme si notificari si afiseaza pe ecran, printr-un semnal luminos, evenimentele viitoare si trecute, mesajele text, notificarile si apelurile primite.
Pebble Time Round este disponibil in trei culori, alb, negru și rosu si poate fi achiziționat la 229 euro (TVA inclus) din magazinele Orange sau din magazinul online.

2. Lenovo a lansat in România laptopurile de gaming Y900 si Y700.
Lenovo Y900 este modelul de top care va fi disponibil in Romania din luna Aprilie. Display-ul este de 17.3 inch, procesorul este Intel generatia a sasea, placile grafice sunt diferite pana la GTX980 cu 4GB, iar memorie RAM de pana la 32GB, iar configuratia hard-discurilor poate fi hard normal de 2TB sau SSHD sau SSD. Pretul in US este de 2.000 de dolari.
Lenovo Y700 va ajunge mai repede in Romania si are un ecran de 15.6 inch, placa video este pana la Nvidia GTX 960M 4 GB, cu stocare de pana la 1TB sau SSD pana la 512GB. Pretul celui mai accesibil model Lenovo Y700 porneste de la 4872 lei.

3. Microsoft a lansat in Romania modelul Lumia 650, cel mai accesibil si subtire telefon cu sistem de operareWindows. Ecranul este HD de 5 inci, procesorul Snapdragon 212 quad-core la 1,3 GHz, memoria RAM este de 1 GB, iar sistemul de operare Windwos 10. Lumia 650 are un pret la liber de 800 lei.
Sunt curios daca va putea fi conectat la un monitor si tastatura precum modelele superioare din gama Lumia.

4. LG a lansat in Romania modelul LG V10 ca un preview inaintea lansarii noului LG G5.
LG V10 dispune de o camera frontala dubla si de un mod video manual. LG V10 are doua camere frontale de 5 MP, cu doua lentile separate pentru a realiza seldie-uri la 80 sau 120 de grade. Pentru realizarea selfie-urilor wide de 120 grade telefonul prelucreaza software imaginile capturate de cele doua camere independente, cele doua lentile find amplasate suficient de departe una de cealalta.  
Pe acest telefon a fost introusa functia allways on, care este disponibila si pe modelele LG G5 si Samsung Galaxy S7 prin care se poate afisa tot timpul ora, vremea si notificari pentru apeluri si SMS-uri. LG V10 este varianta mai mare a lui LG G5, ce ofera din functiile lui LG G5, insa acesta se adreseaza celor care isi doresc un telefon cu ecran mare de 5,7 Inci cu functii speciale dedicate pasionatilor de fotografie.
Pretul lui LG V10 este de 2750 lei pe eMAG.

5. Asus a lansat in Romania modelul ZenFone Zoom care este cel mai subtire smartphone cu o camera foto cu zoom optic 3x. Telefonul vine blitul ZenFlash inclus, blitz care se prinde magnetic de carcasa telefonului si se conecteaza printr-un cablu USB la telefon. Procesorul este Intel Atom quad-core, memoria RAM este de 4 GB, iar spatiul de stocare este de 64 GB. Pretul lui Asus ZenFone Zoom este de 2400 lei, un pic cam piperat pentru un brand nu tocmai premium pe piata smartphone-urilor.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.