Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Vodafone 4GFi – sau cum poti oferi internet 4G in locurile fara semnal #MWC16

49 sec read

vodafone 4gfi sau cum poti oferi

La standul Vodafone de la Mobile World Congress a fost prezentata o tehnologie ce va fi implementata in urmatorii ani, cel mai probabil, si in Romania.

Pe scurt, tehnologia Vodafone 4GFi va permite unui utilizator Vodafone care are un smartphone Android (pentru inceput) 4G si o aplicatie dedicata sa ofere mai departe internet 4G utilizatorilor din jurul lui, clienti Vodafone, folosind tehnologia Wi-Fi (hot-spot).

Astfel, daca vei fi intr-un restaurant si vei sta la geam unde ai semnal 4G, spre exemplu 4 liniute, vei putea crea o retea Wi-Fi ascunsa pentru ceilalti utilizatori Vodafone din restaurant care pot sa nu aiba receptie la fel de buna a semnalului 4G. Utilizatorul care va initia aceasta retea nu va plati vreo taxa suplimentara si va utiliza aplicatia doar daca nivelul bateriei telefonului va fi peste 50%. De cealalta parte, cei care vor beneficia de acest serviciu se vor connecta prin Wi-Fi la emitator si vor fi tarifati normal, din traficul inclus in abonament/optiune. Partea cea mai interesanta este ca daca un utilizator de Samsung Galaxy S3 se va conecta la un Samsung Galaxy S6, cel dintai va putea naviga pe internet la viteze 4G, chiar daca telefonul nu suporta conectivitate 4G.

Cum vi se pare acest serviciu? Ati imparti internetul si cu alti oameni necunoscuti?

Pana una alta, Vodafone Romania ofera 1 zi trafic gratuit pe luna.celor care raporteaza problemele de retea in aplicatia MyVodafone.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.