Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Situatia serviciilor de streaming online – Mai 2016

1 min read

seenow

La inceputul lunii ianuarie a fost lansat la nivel global serviciul Netflix. In Romania multi au folosit doar luna gratuita. Eu inca platest 10 euro lunar si in Romania se pot vedea oricand seriale precum Better Call Saul, Daredevil si chiar The Blacklist care apare in fiecare sambata si pe Digi-Online si Voyo.

Pe site-ul celor de la Seenow cand intri esti intampinat cu mesajul de mai jos. Practic transmisiile programelor live ar urma sa fie oprite si cel mai probabil se vor putea inchiria doar filme pentru vizionarea lor online, sau poate nu.

seenow

Cei de la Voyo s-au trezit intr-un final ca plug-in Google Widevine creat de Google nu mai este compatibil cu browserul Chrome al celor de la Google ????

voyoNu va impacientati nici pe Firefox nu poti vedea nicio emisiune inregistrata. Doar transmisiunile live pot fi urmarite in acest moment de pe un PC. Iar emisiunile Apropo TV din noul sezon nu mai sunt incarcate pe platforma voyo.ro intre timp au aparut si emisiunile din acest an.

Platforma HBO GO este promovata intens impreuna cu o oferta comerciala pentru abonamente in reteaua Vodafone. Desi erau foarte multe productii Showtime, iar anul trecut serialul House of Lies era disponibil, anul acesta ultimul sezon care ruleaza in State in acest moment nu este disponibil pe platforma HBO GO.
In rest lunea de la ora 4 avem Game of Thrones si Silicon Valley, iar duminica un nou sezon din Banshee.

Cei de la Orange ofera pe dispozitivele mobile acces la 18 canale tv romanesti, insa pentru canalele trusturilor Pro si Intact (antene) trebuie in continuare sa te autentifici in alte aplicatii, iar prin stick-ul Orange TV nu poti viziona posturile acestor trusturi.
Clientii Orange pot urmari meciurile din Liga 1 pe canalele Look TV HD si Look Plus HD incluse in platforma Orange TV si vor putea urmari si meciurile de la UEFA EURO 2016™ (nu stiu daca erau disponibile prin transmisiile TVR).

La Telekom sunt disponibile toate meciurile UEFA Champions League si UEFA Europa League. Cei care nu sunt clienti Telekom pot activa pachetul online Dolce Sport care ofera lunar acces la meciurile din competitiile sus-mentionate si la 10 canale tv pe smartphone si tableta. Nu exista aplicatie pentru smart tv-uri.

Nu inteleg de ce nici pe Orange TV si nici pe Telekom TV nu se regasesc posturi precum Prima TV.

De mentionat cei de la Intact au lansat o aplicatie pentru emisiunea iUmor care se difuzeaza in fiecare duminica seara pe Antena 1. Acestia transmit emisiunea integral gratuit in aplicatie pe toata durata transmisiei live pe tv.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Replies to “Situatia serviciilor de streaming online – Mai 2016”

  1. Vezi că „Better Call Saul” e puțin încheiat. Vorba-n târg e că se reia anul viitor. 😉

    1. La momentul lansării a fost disponibil și în România. Mulți oameni nu doreau să se aboneze pentru că anumite producții nu erau disponibile și în România.

Comments are closed.