Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review Huawei P9 – interfata iOS pe sistemul de operare Android

2 min read

0004

Huawei P9 este primul telefon al celor de la Huawei care mi-a ajuns la teste, un smartphone de top care se ridica la nivelul flagship-urilor lansate in 2016, acesta fiind si cel mai accesibil. Articolul nu va fi neaparat un review, ma voi referi la mai multe aspecte ale produsului si ale competitiei insa nu voi urmari structura unui review.

0004-1024x575-9250736

Huawei P9, varianta dual-SIM, a ajuns la mine prin intermediul programului Orange Smartphone Tester si va recomand sa il cumparati de la Orange pentru ca doar ei si retailerii vor comercializa varianta cu dual-SIM.
Principalii operatori de pe piata -Orange si Vodafone-  in general nu comercializeaza telefoane dual-SIM pentru a nu incuraja clientii sa incerce si o alta retea de telefonie mobila.

slot sim Huawei P9

Diferente tehnice intre cele doua modele cu un SIM si cu dual-SIM nu exista si poti folosi si doar un singur SIM, iar in locul celui de-al doilea poti introduce un card de memorie microSD. Varianta care se comercializeaza in Romania este cea cu 3GB memorie RAM si 32 GB memorie interna. Varianta cu 4 GB memorie RAM si 64 GB memorie interna inca nu este disponibila in Romania, dar credeti-ma, cei 3 GB de memorie RAM sunt de ajuns, interfata fiind foarte fluenta cu toate ca pe acest telefon nu vom gasi un procesor Snapdragon din 2016 ca pe celelalte flagship-uri.

Interfata EMUI de pe Huawei P9

Recomand acest telefon celor care au un iPhone si vor sa treaca la sistemul de operare Android. Interfata imprumuta multe functii care sunt disponibile si pe iPhone, dar aduce si unele noi, precum inregistrarea video a ecranului telefonului (buton power+volume up).

Eu utilizez zi de zi un iPhone SE si un Samsung Galaxy S6 si nu imi doresc un telefon care sa imite platforma iOS, pentru ca ador cateva functii de pe platforma Android , precum multi-window care acum este disponibila doar pe dispozitivele Samsung.  Dar repet,  sunt un power user si imi doresc anumite functii de pe ambele platforme. Am ramas placut impresionat de faptul ca cei de la Huawei, care erau recunoscuti pentru terminalele cu specificatii medii foarte accesibile,  au reusit sa lanseze un telefon premium cu o interfata diferita de cea de pe telefoanele Android reusind sa o si optimizeze pentru a rula fara probleme. samsung-galaxy-s6-vs-huawei-p9-vs-iphone-seCa o mica paranteza pe LG G5 nu mai este disponibila functia dual-window, iar pe HTC 10 avem o interfata simplificata aproape de Android 6, varianta oficiala-cea disponibila pe telefoanele Nexus. Vali face aici o referire la faptul ca telefoanele Huawei sunt percepute ca telefoane ieftine si ca multi oameni care isi doresc un telefon de top nu vor alege acest brand, eu insa va recomand sa mergeti intr-un magazin si sa il testati, este la fel de performant ca un flagship din 2016.

In plus Huawei P9 are si o camera foto duala, cea de-a doua avand un senzor monocrom. Nu sunt pasionat de fotografia alb-negru, insa Dan explica mai multe aici despre acest senzor si cu este diferita aceasta camera duala fata de cea de pe LG G5.

Service Huawei

Atuul lui Huawei P9 este fidelizarea. Huawei P9 ofera serviciul VIP service tuturor celor care achizitioneaza acest model prin care se ofera beneficii suplimentare fata de garantia obisnuita:

  • 3 ani garantie
  • 3 luni garantie pentru ecranul telefonului, daca il spargi din orice motiv, ti se va inlocui gratuit ecranul
  • 3 luni inlocuirea gratuita a dispozitivului daca exista un defect tehnic. Telefonul nu va fi reparat ci vei primi unul nou in loc.

Cei de la Huawei ofera prin intermediul service-ului ESD ROM din Bd-ul Decebal, repararea telefoanelor intr-o ora, la fel cum se ofera si in reprezentanta ESD ROM din Bd-ul Iuliu Maniu pentru telefoanele Samsung.

Urmariti aici un experiment in care se demonstreaza rezistenta lui Huawei P9.

service-huawei-p9

Huawei P9 este disponibil la aproximativ 2500 lei, iar momentan acest model nu mai este in stocul operatorului.
Va recomand sa cititi toate review-urile de pe platforma Orange Smartphone Tester pentru a va convinge de performantele lui.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Review Huawei P9 – interfata iOS pe sistemul de operare Android”

  1. Eu sunt un mare fan al smartphone-urilor chinezesti si cred ca o sa intre puternic pe piata. Butonez de ceva vreme un Letv x500 si recent mi-am luat o tableta, chiar noname… nimic nimc nu scrie pe ea, in schimb ca si design seamana foarte bine cu ultimul iPad. Configuratia e bestiala, si merge super repede (inca nu i-am facut un review dar urmeza).

    Apropo…e de 10.1″ octacore…si a costat doar 450 lei (cu tot cu tva la vama)

Comments are closed.