Caravana SMURD – “Fii pregatit!”

1 min read

DSC07791 Large

Caravana SMURD, “Fii pregatit!” s-a oprit astazi in Bucuresti cu un proiect ce isi propune educarea populatiei pe probleme de sanatate si siguranta in cazuri de urgenta.
Acest proiect a venit pe fondul parteneriatului de peste 12 ani, dintre Fundatia Vodafone Romania si Fundatia pentru SMURD; timp in care Vodafone a finantat Fundatia pentru SMURD cu peste 2.2 milioane de euro in aproape 1000 de proiecte avand ca beneficiari, 400.000 de persone din toata tara.
Caravana SMURD
Proiectul se va desfasura in 20 de localitati din toata tara in perioada 8 iulie – 30 septembrie 2016, si a fost finantat de catre Fundatia Vodafone Romania cu 400.000 de euro din investitia totala de 523.000 de euro. Iar weekendul acesta (intre 9 si 11 Septembrie) Caravana SMURD, “Fii pregatit!” va fi amplasata in Parcul Carol.
Caravana “Fii Pregatit!”, este operata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, si va instrui peste 7.000 de persoane, iar urmatoarele opriri vor fi: Buzau si Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Botosani si Suceava.
Calendarul urmatoarelor saptamani il puteti accesa pe site-ul Fundatiei pentru SMURD si in aplicatia „Departamentul pentru Situatii de Urgenta” (DSU), disponibila in Apple Store si Google Play.
Recomand aplicatia mai ales celor care calatoresc mult prin tara deoarece sunt oferite notificari push despre toate codurile meteorologice.

In cadrul conferintei de astazi, Ravinder Takkar, CEO Vodafone Romania, a vorbit despre ariile de activitate a Fundatiei in Romania: Sanatate, Educatie, Servicii Sociale si Voluntariat. A exprimat astfel necesitatea dezvoltarii prin digitalizare / access la comunicare si informare in domeniile Sanatatii si al Educatiei mai ales.
Ravinder Takkar impreuna cu Raed Arafat au accentuat importanta educarii populatiei civile cu privire la comportamentul in cazul situatiilor de urgenta (catastrofe naturale: cutremure, incendii, etc) , dar mai ales in cazul acordarii primului ajutor unei persoane care ar suferi un atac cardio-respirator pe strada, sau in alte situatii de urgenta, unde viata unei persoane ar putea fi in pericol.

Fundatia SMURD
De la infiintare, in 2006, Fundatia a derulat si deruleaza proiecte finantate exclusiv din fonduri provenite din campanile anuale “2% pentru SMURD” . Proiectele Fundatiei pentru SMURD sunt destinate integral dezvoltarii acestui sistem, in colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General de Aviatie , iar in actualitate depasesc suma de 20.000.000 RON.

Avatar of Mirona Motcanu