DefCamp, cea mai importanta conferinta dedicata securitatii cibernetice din Europa Centrala si de Est, ajunge la a saptea editie in acest an. Timp de doua zile, intre 10 si 11 noiembrie 2016, participantii vor putea afla informatii despre cele mai periculoase atacuri ale momentului si vor putea chiar sa isi testeze aptitudinile cu un set de probleme inspirate din situatii reale in finala competitiei Capture the Falg (D-CTF).
Sunt asteptati peste 1.000 de participanti si reprezentanti a peste 100 de companii din diverse zone de activitate. Cei care vor dori sa descopere brese de securitate sau sa-si testeze cunostintele cu scopul de a le imbunatati intr-un mediu controlat, inspirat din viata reala, vor avea ocazia sa faca asta in spatiul special amenajat numit Hacking Village, proiect susținut de Beyond Security.
Finala competitie „Capture the Flag“ (D-CTF) va aduce in Romania 16 echipe din 13 tari. Temele competitiei vor fi cyber war, securitate web sau criptografie, dar si securitatea retelelor de internet, analiza de date si reverse engineering.
IoT Village, este organizat impreuna cu Bitdefender si le va oferi participantilor sansa de a descoperi brese de securitate pe parcursul conferintei in zeci de dispozitive si gadgeturi inteligente, in incercarea de a educa, identifica si raporta vulnerabilitatile intr-un mod responsabil.
Dincolo de zona consumer sunt infrastructurile critice mari, industriale, care controleaza alimentarea cu energie electrica, functionarea unei fabrici sau chiar transportul. Acestui domeniu ii este dedicata competitia Critical Infrastructure Attack organizata in parteneriat cu Enevo Group.
Cei pasionati de infilitrarea in sisteme, trecand de diversele niveluri de securitate pe care le implementeaza companiile sau dezvoltatorii, vor putea concura la App2Own Bug Bounty, sustinuta de Orange Romania. De pe site-ul Def.camp am aflat si ca Orange ofera Wi-Fi gratuit in orasele Cluj, Alba Iulia, Timisoara si Caransebes.
Pe langa prezenta numeroaselor echipe straine la D-CTF, DefCamp 2016 a invitat experti din Germania, Emiratele Arabe Unite, Australia, Statele Unite ale Americii, Israel, Rusia si Franta.
Cea mai interesanta prezentarea pentru mine este Do Tinder Bots Dream of Electric Toys? sustinuta de Inbar Raz, Principal Researcher la PerimeterX Inc. Acesta va prezenta algoritmii identificati pentru aplicatia Tinder, dar si cum sunt generați. Dave Chronister, Managing Partner la Parameter Security va avea prezentarea „Split Personalities: The Psychology of Social Engineering“ și va discuta despre dimensiunile acestei activități prin care foarte mulți oameni sunt convinși să furnizeze datele lor. Programul complet al conferinţei este disponibil pe site-ul DefCamp, impreuna cu o multime de alte detalii despre toate celelalte activitati practice.