Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Google achizitioneaza brevetele si o parte din inginerii HTC

1 min read

HTC Google

Google si HTC au anuntat zielele acestea un acord de cooperare in valoare de 1,1 miliarde de dolari.
Acest acord presupune preluarea mai multor patente ale HTC (licență non-exclusiva asupra proprietatii intelectuale) de catre Google, dar si preluarea anumitor angajati ai HTC care lucrau la dezvoltarea telefoanelor Pixel.

Reteta Google pare sa se repete, in trecut acestia au achizitionat dizivia de mobile Motorola tot pentru patente pentru o suma mult mai mica de 12 miliarde de dolari. Ulterior Motorola a fost vanduta catre Lenovo.

Scurt istoric al companiei HTC

Revenind la stirea initiala, HTC a fost la inceputul anilor 2000 principalul producator de PDA-uri care rulau sistemul de operare Windows Mobile. Cu siguranta va aduceti aminte de HTC Diamond, gadget-ul care la un an dupa lansare putea rula in dual boot sistemele de operare Windows Mobile si Android (evident cu un custom rom).

htc touch diamond 7823669

HTC Diamond cred ca a fost cel mai interesant telefon al meu putand la acel moment sa rulez aplicatii de Windows, chiar si jocuri, dar si aplicatii ale sistemului de operare Android.

Tot compania HTC a fost cea care in octombrie 2008 a lansat impreuna cu T-Mobile, primul telefon cu sistem de operare Android. T-Mobile G1 a fost un telefon cu un design unic la acea vreme.

t mobile g1 black 6161178

Compania HTC a fost si prima companie care a pus la dispozitia clientilor instrumente pentru deblocarea bootloader-ului inca 2011.

In ultimii ani compania a suferit pierderi semnificative din cauza vanzarilor tot mai mici ale modelelor premium, insa a reusit sa se impuna intr-un domeniu nou, cel al realitatii virtuale cu ajutorul HTC Vive.

Acord de cooperare intre Google si HTC

Acest acord intre Google si HTC vine si in sprijinul continuarii strategiei HTC pentru marca sa de smartphone-uri si va continua construirea ecosistemului de realitate virtuala necesar cresterii business-ului VIVE.

HTC promite ca va investi in acelasi timp si in alte tehnologii de generatie noua, inclusiv Internet of Things, realitatea augmentata si inteligenta artificiala.

HTC va continua să dispună de cel mai mare talent ingineresc, în prezent lucrand la urmatorul telefon varf de gama, HTC U11 Plus, dupa lansarea de succes a modelului HTC U11 din acest an.

La final atasez un infografic in care sunt prezentate detaliile acordului de colaborare dintre Google si HTC.

cooperare 622x1024 8451113

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Google achizitioneaza brevetele si o parte din inginerii HTC”

Comments are closed.