Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Primele impresii despre Samsung Galaxy Note8

3 min read

11 1

Samsung Galaxy Note8, cel mai puternic smartphone al momentului, este disponibil de acum in Romania.

Samsung Galaxy Note8 este primul flagship al celor de la Samsung care se comercializeaza in Romania la operatori in varianta Dual-SIM. Noul smartphone are un ecran de 6,3 inci Infinity Display, este rezistent la apa si praf, are doua camere principale si dispune de S Pen imbunatatit.

Pretul acestuia este de aproximativ 970 euro si acum ca au fost prezentate si noile versiuni iPhone, pot sa va spun ca in continuare este cel mai performant telefon de pe piata, comparandu-l direct cu cele mai noi modele iPhone (pentru ca cei care sunt interesati de Note8, au un singur element de comparatie).

Si acum sa va raspund pe scurt la cateva intrebari la care nu veti gasi raspuns pana nu il incercati.

De ce este cel mai bun telefon de pe piata?

Pentru ca este un Galaxy S8 cu doua camere foto performante, pentru ca este Dual-SIM, pentru ca are un S Pen cu care poti face foarte multe lucruri si pentru ca are un ecran imens ce afiseaza culori vii, si nu in ultimul rand, pentru ca se misca impecabil cu ajutorul procesorului Exynos 8895 Octa-core (4 x 2.3 GHz & 4 x 1.7 GHz).

Ce aduce nou fata de Samsung Galaxy S8?

Fata de Samsung Galaxy S8, Galaxy Note8 dispune de doua camere foto ce au stabilizare optica a imaginii (OIS), disponibila atat pentru obiectivul wide, cat si pentru teleobiectiv. In plus, nu vei avea probleme doi ani de acum inainte, Note8 avand 6 GB memorie RAM vs 4 GB RAM pe Galaxy S8.

Functia Dual messenger iti permite setarea a doua conturi diferite pe acelasi dispozitiv Note8 pentru aplicatiile Facebook si Facebook Messenger. Astfel, daca ai doua conturi de Facebook, le vei putea accesa foarte usor fara a te deloga.

Functia App Pair iti permite predefinirea a doua aplicatii in Apps Edge, pe care sa le deschizi mult mai usor in modul Multiwindow. Cum te ajuta aceasta functie? Spre exemplu, cand vrei sa conduci, intri in Apps Edge cu un simplu swipe pe marginea dreapta a ecranului si poti porni aplicatiile YouTube si Google Maps, iar astfel vei putea vedea si traseul, dar vei putea asculta si muzica pe YouTube.

Nu in ultimul rand S Pen aduce o noua functie asemanatoare unei functii adaugate anul trecut in iMessage prin care se poate realiza un gif al unui desen.

De ce bateria de pe Note8 este mai mica decat cea de pe Galaxy S8+ ?

Pe Galaxy Note8 avem o baterie cu o capacitate de 3300 mAh, in timp ce pe Galaxy S8+ avem o camera de 3500 mAh. Primul motiv care imi trec prin minte ar fi pentru ca avem un S Pen si un nou ansamblu dual-camera, care ocupa ceva spatiu, al doilea motiv la care m-as putea duce cu gandul ar fi ca Samsung a optat pentru o capacitate mai mica pentru a evita vreun posibil incident (remember Note 7? eu am simtit cel mai adanc acel moment, anul trecut, fiind omul care incasa toate injuraturile si memeurile posibile pe pagina de Facebook Samsung). Insa motivul real este unul foarte bine intemeiat. Seful Samsung Mobile DJ Koh a motivat aceasta decizie prin faptul ca bateria mai mica de pe Note8 isi va pastra mai mult de 95% din capacitatea bateriei după doi ani de utilizare. Ceea ce ar fi o decizie foarte buna, pentru ca telefonul se adreseaza de acum nu doar celor creativi, cat si celor care vor sa foloseasca acest telefon la capacitate maxima. Cum acces la baterie nu ai, si cum bateria de pe Galaxy Note 5 dupa 2 ani nu mai este ca in prima zi, ar putea fi cea mai buna decizie.

Ce nu imi place Galaxy Note8?

Senzorul Dual Pixel si lentila F1.7 sunt doar pe camera cu unghi larg, nu si pe camera tele.
Note8 este foarte mare si aluneca din mana. Spre exemplu, daca vrei sa te uiti la un serial, va trebui sa achizitionezi un inel de pus pe spatele acestuia, pentru ca va aluneca pe orice suprafata.
Telefonul se incalzeste destul de tare daca folosesti aplicatiile de navigatie.

Vreau sa il cumpar? Merita sa dau aproape 1000 euro pe el?

Daca pretul anuntat a socat pe multi la lansarea lui Note8, ulterior a fost anuntat si pretul viitorului iPhone X care este mult mai mare. Daca stam si ne gandim ce ai putea face cu 1000 de euro, ca ai putea cumpara un sistem de gaming sau un laptop, pretul nu este exagerat. Spun asta pentru ca cei care au precomandat un Note8 au primit si dispozitivul Samsung DeX care iti permite sa transformi telefonul intr-un mini PC. Multi vor spune ca nu poti realiza foarte multe lucruri cu acest dispozitiv, dar la lansare m-am jucat un pic cu Note8 care era conectat la dispozitivul DeX si am putut viziona filme 4K pe YouTube fara niciun fel de lag, ceea ce multe laptopuri nu o pot face fara probleme.

Totusi, daca nu dispui de aceasta suma, nu te baga la rate. Gandeste-te daca ai nevoie de cel mai bun telefon de pe piata si in ce cazuri te-ar ajuta. Exista si varianta Galaxy S8.

Daca decizi sa o faci, achizitioneaza un Galaxy Note8 impreuna cu un abonament. Intotdeauna un dispozitiv Samsung va fi mai avantajos la abonament, spre exemplu acum in oferta Orange Samsung Galaxy S7 Edge este disponibil la pretul de 49 euro pentru un abonament pe 2 ani. Niciodata nu o sa gasesti un iPhone la un pret asa de avantajos, pentru ca Apple nu are o filiala in Romania care sa ofere discounturi mari operatorilor.

Cel mai important sfat pe care ti-l dau este sa achizitionezi telefonul impreuna cu o asigurare pentru telefon. Pentru 10 euro pe luna pe care ii vei plati in plus la abonament vei fi sigur ca daca ti se sparge sau fura telefonul vei amortiza mult usor daunele (citeste termenii si conditiile, vei avea de platit o franciza pentru fiecare eveniment si ai un numar limitat de incidente asigurate anual).

Samsung Galaxy Note8 il testez in cadrul programului Orange Smartphone Tester, aflat la a douasprezecea editie. Program in care se pot inscrie si clientii Orange pentru a testa in premiera cele mai noi smartphone-uri ce se vor lansa in Romania.

Daca ti-a placut acest articol ma poti ajuta cu un share, iar daca ai curiozitati legate de Note8, le astept in comentarii. Review-ul il voi publica zilele urmatoare, iar pana atunci poti vedea aici o galerie cu pozele realizate de Galaxy Note8.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.