Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au fost lansate in Romania

2 min read

0007

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au fost prezentate pe 12 septembrie alaturi de iPhone X despre care voi vorbi intr-un articol separat. De astazi, 29 septembrie, iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt disponibile la operatorii Vodafone, Orange si Telekom.

In anii trecuti operatorii deschideau la miezul noptii magazinele pentru fanii Apple care doreau sa isi achizitioneze primii noile modele iPhone. Anul acesta doar Vodafone a deschis un magazin pe Lipscani, anuntand in prealabil acest lucru printr-o postare pe Facebook (cum sunt oamenii care comenteaza…).

Aseara la singurul magazin deschis, la miezul noptii erau prezente doar 3 persoane, insa niciuna nu a achizitionat vreun telefon. Ca o remarca anul trecut au fost prezente aproape 50 de persoane, insa cu ajutorul bloggerilor care au comunicat acel eveniment. Si bineinteles anul trecut s-au vandut si cateva bucati. Totusi conteaza mult si produsul, toata lumea asteptand cu interes lansarea iPhone X.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus dispun de un design nou, cu sticla si aluminiu, disponibil in trei versiuni – space grey, silver si new gold – realizat cu cea mai rezistenta sticla integrata vreodata intr-un smartphone, ecrane Retina HD, chipset A11 Bionic, fiind proiectate pentru experiente augmentate. Cea mai populara camera din lume devine si mai performanta, iar incarcarea wireless reprezinta o noua capabilitate puternica pentru iPhone. iPhone 8 Plus dispune de camere duale de 12MP si beneficiaza de modul portret cu functia de Portrait Lighting, care ofera terminalului efecte de iluminare de studio, iar utilizatorilor, posibilitatea de a surprinde portrete uimitoare cu un efect de profunzime redus in cinci stiluri diferite de iluminare.

Parerea mea este ca versiunile iPhone 7 si iPhone 7 Plus arata mult mai bine avand spatele metalic, iar iPhone 6s si iPhone SE cred ca sunt cele mai bune telefoane ale momentului tinand cont de raportul pret calitate si de faptul ca au jack audio, se misca foarte bine cu iOS 11, iar diferenta dintre camerele foto este foarte mica. Apple promite cea mai rezistenta sticla de pe un smartphone insa spatele noilor modele atrag imediat amprentele. Cu toate acestea cei de la Apple au fost nevoiti sa treaca la sticla pentru a permite incarcarea wireless rapida. Noile modele dispun si de incarcare rapida insa incarcatorul rapid nu este inclus in pachet, nici cel wireless, insa pentru incarcarea wireless se poate folosi orice incarcator compatibil cu telefoanele Samsung (standardul QI). Camera foto de pe noile modele a fost desemnata cea mai buna camera foto de pe un smartphone in testele DxOMark.

Oferta iPhone 8 si iPhone 8 Plus la Vodafone

iPhone 8 este disponibil in reteaua Vodafone la un pret incepand de la 299 Euro pentru versiunea de 64 de GB, iar iPhone 8 Plus la un pret incepand de la 399 Euro pentru versiunea de 64 de GB ambele modele impreuna cu un pachet Super Red in valoare de 45 Euro pe luna. Pretul la liber pentru modele de 64 GB este de 780 euro pentru iPhone 8 si 890 euro pentru iPhone 8 Plus.

Oferta iPhone 8 si iPhone 8 Plus la Orange

iPhone 8 este disponibil in reteaua Orange la un pret incepand de la 399 Euro pentru versiunea de 64 de GB, iar iPhone 8 Plus la un pret incepand de la 499 Euro pentru versiunea de 64 de GB impreuna cu un abonament Orange Me in valoare de 43 Euro pe luna. Pretul la liber pentru modele de 64 GB este de 770 euro pentru iPhone 8 si 870 euro pentru iPhone 8 Plus.

Oferta iPhone 8 si iPhone 8 Plus la Telekom

iPhone 8 este disponibil in reteaua Telekom Romania la un pret incepand de la 412 Euro pentru versiunea de 64 de GB, iar iPhone 8 Plus la un pret incepand de la 522 Euro pentru versiunea de 64 de GB impreuna cu un abonament Mobil 45 in valoare de 45 Euro pe luna. Pretul la liber pentru modele de 64 GB este de 804 euro pentru iPhone 8 si 913 euro pentru iPhone 8 Plus.

Si pentru a face o mica comparatie intre abonamente de acelasi fel voi compara doua abonamente de la Orange si Vodafone care au acelasi pret lunar:

  • Orange Me 31: iPhone 8 – 529 euro, iPhone 8 Plus – 635 euro
  • Vodafone Super Red 31: iPhone 8 – 544 euro, iPhone 8 Plus – 650 euro
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

One Reply to “iPhone 8 si iPhone 8 Plus au fost lansate in Romania”

Comments are closed.