Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Changeneers Challenge – competitia organizata de Impact Hub si Samsung

1 min read

Vizual Changeneers e1513003561805

Impact Hub Bucharest si Samsung România au anuntat pe 1 noiembrie startul competitiei Changeneers, programul pentru tehnologie cu impact in rezolvarea unora dintre cele mai importante probleme actuale ale societatii.

Changeneers Challenge este o competitie dedicata dezvoltarii de solutii digitale software si/sau hardware care contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau de mediu. In competitie se pot inscrie startup-uri tech cu impact in orice domeniu social, cu un interes special pentru teme ca educatie, sanatate sau accesibilitate. Finaliștii vor participa la un marketing bootcamp si vor prezenta tehnologia si strategia lor in fata juriului pentru a castiga premiul cel mare: o finantare a proiectului in valoare de 5000 de euro si sustinere media din partea Samsung.

Inscrierile sunt deschise pana pe 15 decembrie, iar in perioada 8-9 februarie startup-urile selectate vor participa la un marketing bootcamp, iar la final vor sustine un pitch. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.changeneers.ro

Dupa inscrierea in competitie, dezvoltatorii de aplicatii, spre exemplu, vor avea acces la principalele produse Samsung disponibile in acest moment:

  • Telefoane: Samsung Galaxy S8, Galaxy S7, Samsung J5 (2017)
  • Smartwatch-uri: Gear S3
  • Dispozitive VR: Gear VR
  • Camere 360: Gear 360 (2017)
  • Tablete: Samsung Galaxy Tab S3
  • Smart TV-uri

Iar dezvoltatorii de aplicatii ce nu se vor inscrie in competitia CHANGENEERS, vor putea avea acces timp 16 ore pe luna la produsele de mai sus (facand o programare inainte la Impact Hub Bucharest de la Timpuri Noi) prin programul Makerspace.

Pentru a va face o idee, puteti crea de la zero o aplicatie sau puteti inscrie un start-up deja existent care ar putea avea un impact asupra oamenilor.
Puteti crea spre exemplu aplicatii pentru smart-tv-urile Samsung sau pentru smartphone-uri precum SeeColors, un proiect care a fost creat in Romania si care de curand este disponibil la nivel international. Aceasta aplicatie a pornit de la un insight foarte simplu, aproape 300 milioane de oameni din intreaga lume sufera de discromatopsie si nu distinge anumite nuante de culori.

Pot fi inscrise si proiecte de smartcity care sa includa tehnologii IoT sau aplicatii VR prin care poti vizita orice muzeu.

Posibilitatile sunt nelimitate!

Vizual Changeneers 1024x538 3274350

Scopul pe termen lung al comunitatii CHANGENEERS este de a construi o comunitate de oameni diversi, care au in comun interesul pentru tehnologie si probleme ale comunitatii. Participantii comunitatii (link inscriere) se vor intalni lunar (link grup de Facebook), pentru a afla informatii despre viitoarele intalniri ce vor avea loc incepand cu luna ianuarie) in cadrul unor meetup-uri pentru a schimba idei sau pentru a primi din partea un feedback din partea comunitatii ce include developeri, ingineri, designeri, comunicatori, studenti, antreprenori tech, antreprenori si profesionisti sociali si inovatori din institutii publice.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.