Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Cum arata piata de smartwatch-uri pentru copii

2 min read

MyKi touch

Teracomm importatorul smartwatch-urilor pentru copii MyKi Touch si MyKi Watch au fost achizitionate de mii de parinti din Romania, pe parcursul anului 2017. Acest lucru poate fi verificat si in magazinul Play Store, unde aplicatia MyKi Watch are intre 1000 si 5000 de descarcari (aplicatia dedicata clientilor care achizitioneaza ceasurile MyKi Watch de la operatorul Telekom).

Ceasurile inteligente, care aduc o comunicare mai facila si un plus de siguranta copiilor si parintilor din România, au fost cel mai bine vandute in orasele Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iași, Timisoara si Zalau.

“Primul an de prezenta pe piata romaneasca a MyKi Watch, achizitionat de mii de parinti in intreaga tara, ne-a incurajat, la finele anului trecut, sa lansam si un produs nou, MyKi Touch, dezvoltat pe parcursul ultimilor doi ani pe baza feedback-ului onest al parintilor si al copiilor. Noul dispozitiv aduce mai multa siguranta familiilor si permite atat apeluri de la si catre parinti, cat si convorbiri intre copiii care poarta noul ceas. Ne asteptam ca MyKi Touch sa depaseasca, in primul an, volumul de vanzari generat de versiunea anterioara, MyKi Watch, atat datorita unei mai mari deschideri a parintilor si a copiilor fata de utilitatea demonstrata a produsului, cat si pe baza extinderii canalelor noastre de distributie”, declara Irina Zamfir, Managing Director, Teracomm, companie parte din Allterco Holding.

Reprezentantii companiei tintesc, pentru anul in curs, o crestere de doua cifre a valorii vanzarilor de produse MyKi, in comparatie cu anul precedent.

Pe parcursul anului 2017, produsele MyKi au inregistrat doua varfuri in calendarul vanzarilor: august, inaintea startului anului scolar, si decembrie, luna de varf la nivel de consum si achizitii, pe plan local.

Ceasul inteligent, dezvoltat de compania IoT Allterco Robotics, face parte din gama de ceasuri MyKi folosite în prezent de peste 130.000 de copii din 63 de tari. Parintii apreciaza oportunitatea furnizata de MyKi de a monitoriza siguranta copiilor, de la distanta, prin vizualizarea in timp real a locatiei acestora direct prin telefon sau computer. Copiii, pe de alta parte, apreciaza autonomia, faptul ca pot merge singuri la scoala sau cu prietenii la plimbare, stiind ca pot fi mereu contactati de parinti.

MyKi touch 1024x683 4271974
MyKi Touch

Profilul utilizatorului MyKi

Utilizatorii ceasurilor inteligente MyKi se grupeaza in doua categorii principale – parintele si copilul. Parintele este in pas cu tendintele in tehnologie si IoT, are acces la informatie si vrea sa fie si mai informat in tot ce priveste copilul sau. Utilizatorul parinte provine din zona persoanelor cu venituri medii si peste medie, cu localizare preponderant urbana, atenti la siguranta si in pas cu informatia. Daca principalii cumparatori sunt părinții tineri, cu media de 30-40 ani, si bunicii reprezinta o categorie importanta si achizitioneaza produsele MyKi pentru a face cadouri nepotilor. De altfel, si bunicii sunt deschisi la nou, instaleaza aplicatia MyKi si configureaza ceasul.

In ceea ce priveste copiii, segmentul de varsta era, odată cu lansarea MyKi Watch, de 4-12 ani, dar intervalul creste, cu noul MyKi Touch, la 4-14 ani. Touch devine mai atractiv pentru copiii mai mari, prin ecranul tactil, dar si mai usor de purtat si pentru varstele mici, inclusiv sub forma de colier. Copilul care poarta MyKi este interesat de gadget-uri, are prieteni, este comunicativ si isi doreste sa isi stie parintii aproape. Este atras si de componenta inteligenta de gamification a ceasurilor, printr-un sistem bine pus la punct de recompense.

De partea cealalta producatorul Vonino a vandut anul trecut prin intermediul operatorului Orange si al partenerilor peste 40 mii de bucati de Vonino Kidswatch numai in Romania, iar la nivel global au vandut peste 500.000 de ceasuri branded + OEM. Vonino fiind producator direct au si un pret mai mic.

kidswatch s2 8959585

Mai jos am pus si cateva link-uri cu ceasurile MyKi si Kidswatch pe care le puteti achzitiona din Romania direct:

Va recomand sa comandati aceste ceasuri pentru copii de la cei doi producatori si sa nu cumparati ceasuri din China. Sunt pe piata o multime de ceasuri care pot asculta discutiile ambientale si care pot transmite chiar si detalii legate de istoricul locatiei celui care utilizeaza un astfel de ceas. De altfel Germania a interzis de curand ceasurile smartwatch destinate copiilor. Cu toate acestea daca doriti sa va monitorizati copilul, va recomand sa achizitionati un smartwatch din cele de mai sus in detrimentul unui smartphone pentru care nu ati avea acelasi control.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

2 Replies to “Cum arata piata de smartwatch-uri pentru copii”

Comments are closed.