Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Top Social Brands 2018

2 min read

top social brands 2018

A zecea editie Top Social Brands a avut loc pe 5 iunie , iar Samsung se afla pentru al doilea an consecutiv pe prima pozitie in top.
Primele doua locuri au ramas neschimbate fata de anul trecut, desi ma asteptam ca macar anul acesta Coca-Cola sa revina pe primul loc dupa campania Next Big Vlogger de anul anul trecut. La fel ma asteptam si Telekom sa fie cateva pozitii mai sus datorita campaniei Swap Vloggers care a generat peste 9 milioane de vizualizari pe YouTube.

tsb-top-20-e1528192611151-8630211

Samsung a castigat anul acesta avand multe activari mici, dar cu rezultate foarte reusite. Intreaga metodologie cat si topul complet pot fi consultate aici.

Este un brand care folosește social media de ani de zile și a dus la nivel de excelență în decursul anilor 2017-2018 o abordare de tip 360 de grade. Are o strategie integrată și folosește toate canalele proprii pentru conținut în mare parte realizat chiar cu propriile produse, care devin și obiecte, și subiecte de conținut. De peste cinci ani colaborează cu o bază constantă de influenceri și susține evenimente de profil – de la concursuri foto de social media, la instameet-uri, de la întâlniri ale oamenilor care înțeleg ce înseamnă ”be social” la integrarea comunicării pe social media natural în orice face brandul – nu există eveniment important (internațional sau local) pentru care comunitățile Samsung de pe social media să nu primească conținut exclusiv, de la live-uri la comentarii speciale. 2017 a fost pentru Samsung anul experiențelor în social media. Dedicate milenialilor care se folosesc activ de orice eveniment pentru propria promovare, experiențele Samsung au avut ca element central nevoia tinerilor de a fi în centrul atenției, prin facilitarea accesului pentru ei la un conținut care să stârnească admirație și interes în rândul propriilor audiențe. Fie că i-a făcut fotografi sau vloggeri la festivaluri sau ambasadori în cadrul evenimentelor de lansare, brandul s-a adaptat constant tendințelor globale și rețelelor sociale. A activat comunitățile de oameni pasionați de muzică (NeverSea, Untold, #upgrade2SUPER), de fotografie (Instawalk, Anotimpurile Samsung, Takeovers), de sport (Olympics), comunitățile de gameri (Battlefield, #upgrade2SUPER Max Infinite), ale celor pasionați de fashion (Insula Băneasa, #upgrade2SUPER Dana Rogoz). Pagina de Facebook România reunește toate informațiile din universul brandului, în plus este locul în care utilizatorii care adresează probleme sunt îndrumați spre rezolvarea lor. Pagina are o bază totală de peste 1,1 milioane de fani și în perioada 25 aprilie 2017 – 25 aprilie 2018 rezultatele însumate au fost 824.000 engagement și 75.105.036 reach. Samsung România a devenit pagină globală în decembrie 2017.

Anul trecut am contribuit un pic la doua campanii ce au dus Samsung pe prima pozitie si pot spune ca nu au fost toate lucrurile roz, fiind nevoit sa merg de multe ori in magazinele Samsung pentru a avea acces la un telefon pentru a raspunde comentariilor si pentru a crea anumite postari. Anul acesta vreau sa ii felicit pe Ioana Sigarteu (pentru ca s-a ocupat si de partea de PR), fosta echipa de creatie de la Centrade care a ajuns la iLeo si agentia The Practice.

Cat despre Lenovo ma bucur ca s-a dus in cap 40 de pozitii, pentru ca 6 luni cat am lucrat cu ei nu am avut nici macar o intalnire in care sa discut ceva legat de strategia brandului sau despre ce produse comercializeaza in Romania.

Tot evenimentul este disponibil mai jos, prima prezentarea de la Grapefruit o recomand:

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.