Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Digi 4K primul post Ultra HD prin cablu analogic

48 sec read

Digi 4K

Digi 4K este primul post de televiziune UHD din Romania care poate fi receptionat atat prin fibra, receiver cat si prin cablu analogic fara decodor sau card CI.
Primul post care ofera continut Ultra HD – FUN BOX UHD a fost introdus in Romania de catre iNES TV in luna octombrie 2016.

Postul Digi 4K este in perioada de teste si momentan transmite documentare fara subtitrari si o serie de transmisiuni sportive ale celor mai importante competitii europene si internationale din fotbal si Formula 1.Digi 4K 2 724x1024 3121058Eu am receptionat postul de vineri 23 noiembrie avand un televizor Ultra HD, cel mai mic pachet TV analogic si fara receiver sau card CI. Postul va fi disponibil pentru abonatii din marile orase si, treptat, difuzarea se va extinde la toata reteaua de abonati la servicii de televiziune digitala.

Tot ce trebuie sa faceti este o rescanare a canalelor, iar postul va fi pe pozitia 200. Pe un televizor Samsung Full HD am receptionat doar semnalul audio.

Digi 4k 1024x768 8878675

Duminica, 25 noiembrie, de la ora 15:00, iubitorii motorsportului se vor putea delecta cu transmisiunea live a Marelui Premiu al Emiratelor Arabe Unite (EAU), desfasurat la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina (in direct si pe Digi Sport 2). Telespectatorii vor asista la singura cursa din calendar care se desfasoara la crepuscul, bucurandu-se de calitatea imaginii Ultra HD.

Postul este disponibil grauit tuturor abonatilor doar pe perioada testelor.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.