Inca 2 zile pentru a castiga o vacanta in 2

Autor: -

Campania ING – Zboruldeamsterdam poate nu seamana cu cea din 2010 a celor de la BMW pentru masinile Mini, dar este cu mult peste cele care s-au facut pana acum in Romania.

Mai aveti doua zile pentru a participa la acest treasure hunt pe telefonul mobil si pentru a intra la tragerea de sorti pentru o excursie de doua persoane in Amsterdam.

Fiind un om pasionat de publicitate si de campanii neconventionale o sa subliniez mai jos cateva aspecte ale acestei campanii.

Prima excursie – concursul a avut ca premii doua excursii si desi el nu a fost promovat, in primele zile deja castigase cineva primul premiu fiindca gasise primul toate personajele.

Site-ul mobil – frumos, util, buton meniu care este la moda printre developeri, se afiseaza foarte bine si in Safari si pe Android. O optiune mult mai buna decat o aplicatie pe mobil.

Harta interactiva – integrata, folosind API-ul Google Maps, locatiile nefiind indicate cu precizie.

Bonus X2, X5
– promovat pe bloguri si introdus in weekend, a expirat fix duminica la 23:59.

Integrarea cu NFC – eu nu am reusit sa folosesc tag-ul NFC, fiindca stickerul era prea departe de geamul panoului publicitar. Pe viitor poate va fi lipit pe geamul panoului publicitar, ca sa poata fi astfel scanat.

Concursul de pe bloguri – interesanta ideea de a pune pe cateva bloguri imagini cu panourile publicitare din statiile RATB, insa mi-as fi dorit ca oamenii sa urce poze pe o perioada mai lunga de timp, nu doar o zi. Si o alta curiozitate, ce a castigat echipa lui Manafu, o excursie in Amsterdam?

Mecanismul campaniei – am 60 de sanse, pe bune…cum vin astea? O sa fiu random de 60 de ori in calculator in momentul extragerii? Nu prea cred. Concursist, declarat de altii, imi dau cu parerea si cred ca ar fi fost mai usor daca se comunica faptul ca doar dupa ce sui toate personajele in avion participi la extragere, dar in realitate si daca scanezi un singur cod, o singura data, tot participi la extragere.

IMG_9509Timpul de asteptare – pe viitor vreau sa vad un algoritm complex de calculare a timpului de tranzitie intre doua scanari, fiindca daca merg prin ninsoare din fata de la H&M pana la Hanu’ lu Manus primesc mesajul ca m-am teleportat, hai sa gandim un pic si sa punem o limitare la 20 de minute daca un om scaneaza la Timpuri Noi si dupa 4 minute ajunge la Romana, chestii simple.

Mi-as fi dorit sa stiu pe varianta mobila a site-ului care sunt personajele care imi lipsesc din avioanele incomplete, fara sa fiu nevoit sa fac print screen-uri sau sa las browser-ul deschis pe o anumita pagina.

Sincronizarea cu Facebook – Doar la prima scanare mi s-a afisat pe Facebook numele personajului si locatia unde il scanasem, mi-as fi dorit sa mi se afiseze un mesaj pe Facebook de fiecare data cand scanam un personaj sau macar sa am o optiune asemanatoare ca in Foursquare, prin care sa pot selecta daca doresc sau nu sa mi se afiseze acest mesaj pe Facebook sau de ce nu si pe Twitter.

Numele personajelor – Gina, Ginutza, Gineta, Socaciu, nume mai interesante si diferite cred ca se puteau alege. De la atatea Gine s-au confundat si afisele sau numele de harta la Facultatea de Drept.

La sfarsit va ofer cateva coduri in cazul in care vreti sa participati:

IMG_9508IMG_9510IMG_9502IMG_9506

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

1 Comentariu to Inca 2 zile pentru a castiga o vacanta in 2

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*