Gadget Week – editia 6

Autor: -

Principalele stirile din IT ale saptamanii 7 iunie – 13 iunie prezentate de Victoria Giorgiana si mai jos comentate si de mine:

1. Samsung a lansat doua tableta Galaxy Tab S cu ecran Super AMOLED, avand ecranul de 8,4 si respectiv 10,5 inch. Odata cu aceste tablete Samsung a lansat si o tastatura bluetooth dedicata pentru cele doua tablete care poate fi folosita si ca lid de protectie.

2. LG lanseaza tabletele LG G Pad de 7, 8 si 10,1 inch. Si la noile tablete Samsung si la tabletele G Pad am vauzt ca producatorii au ales sa mearga pe convergenta smartphonetableta si sa faca disponibile pe tablete functiile de apelare si mesaje text. Astfel vom putea raspunde la apeluri/SMS-uri cand avem smartphone-ul in alta camera, evident daca ambele device-uri sunt ale aceluiasi producator. LG au lansat chiar si SDK-ul QPair 2.0 pentru programatorii care vor sa dezvolte aplicatii folosind aceasta functie de comunicare intre cele doua device-uri.

3. ICEE Fest 2014 este de la an la an mai slab si mai putini oameni prezenti la eveniment. Majoritatea au venit in prima zi doar pentru prezentarile Facebook. Cea mai buna prezentare a fost cea a lui Lexi Mills, Head of Digital, Dynamo PR. Toate tweet-urile de la eveniment le gasiti aici.

4. Stiri despre Campionatul Mondial de Fotbal gasiti cel mai repede pe Facebook si Twitter. Este primul eveniment unde ambele retele ofera hub-uri dedicate.

5. O lista de aplicatii dedicate Campionatului Mondiala de Fotbal.

6. Facebook a lansat o noua aplicatie pe dispozitivele iOS, Slingshot prin care poti trimite poze prietenilor cerandu-le o alta poza la schimb. Aplicatia este un concurent pentru reteaua de socializare Snapchat care functioneaza exclusiv pe mobil.

7. Samsung GALAXY S5 mini apare in imagini pe net si va fi cel mai bun telefon rezistent cu dimensiuni sub 5 inch.

8. Mozilla va lansa in acest an smartphone-uri cu propriul sistem de operare. Eu le-am vazut telefoanele in ultimii ani la MWC, dar nu cred ca vor intra la operatori in distributie prea curand. Dau o mai mare sansa Tizen-ului celor de la Samsung.

Emisiunea integrala:

Asculta muzica online

Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*