Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – saptamana 8 – 14 noiembrie 2014 – ep 28

2 min read

gadget week saptamana 8 14 noiem

In editia din aceasta saptamana Gadget Week, Victoria va va vorbi despre viitorul selfie-ului, despre noua memorie care va fi introdusa pe Samsung GALAXY S6 si despre telefoanele lansate saptamana trecuta de catre LG, Kruger&Matz, Allview si Oppo.

1.Selfie-ul este usor de facut, dar daca ni l-ar face o drona pe care o putem lua cu noi peste tot in locul unui ceas de mana? In cadrul unei competitii Intel, a fost prezentat un ceas de mana care se transforma intr-o minidrona capabila sa filmeze si sa faca poze. Evident, proiectul Nixie a si castigat concursul Intel.

2. Kruger&Matz a lansat modelul dual-SIM Soul 2 care ruleaza pe platforma Windows Phone 8.1. Smartphone-ul are un ecran de 4,7 la rezolutie HD, un procesor Snapdragon 200 la 1,2 GHz si 1 GB memorie RAM.
Bateria este de 1780 mAh si se comercializeaza la un pret de 650 lei.

3. Allview a lansat smartphone-ul compact Allview X1 Xtreme mini, un telefon care vine intr-o carcasa de 10,3 mm grosime cu ecran de 4,7 inch la rezolutie Full HD si greutate de 139 grame. Procesorul este quad-core la 2,15 GHz, iar memoria RAM este de 2 GB. Camera foto principala este de 16 MP, iar cea secundara de 4MP. Bateria este de 2200 mAh oferind 11 ore de convorbire si ruleaza versiunea Android 4.4.2. Acesta este primul smartphone care va fi oferit gravurat cu un text preferat, gratuit. Pretul telefonului la liber este de 1300 lei.

4. Oppo a anuntat primul model cu procesor pe 64 biti. Oppo 1105 este un model dual-SIM de 4,5 inch cu specificatii medii. Procesorul este Snapdragon 410 la 1,2 GHz, memoria RAM fiind de 1 GB, iar bateria avand 1800 mAh.
Pretul acestui telefon este de 212 dolari.

5. LG a lansat un telefon unic pe piata care prin intermediul unor animatii atentioneaza utilizatorul primirea diferitelor notificari. Modelul AKA are un ecran de 5 inch HD, un procesor quad-core de 1,2 GHz si 1,5 GB memorie RAM. Telefonul beneficiaza si de conectivitate 4G si de o baterie de 2610 mAh.

6. Samsung a lansat un nou S Pen care ofera o senzitivitate dubla si care permite device-ului pe care acesta este folosit sa recunoasca viteza, inclinarea, dar si rotatiile pe care le efectueaza S Pen-ul. Advanced S Pen va fi compatibil doar cu modelele Note 4 si Galaxy Edge.

7. Update-ul Android 5.0 Lollipop este transmis in Romania pe device-urile Nexus cu Android 4,4: Nexus 5, Nexus 7 2012 versiunea Wi-Fi, Nexus 10 si Nexus 7 2013. Confirmare aici.

8. Pana pe 15 februarie clientii Orange Prepay au sansa sa devina vedete la TV in urmatoarele spoturi PrePay, alaturi de mascotele Millidge si Doig si sa primeasca automat un bonus de 1000 MB internet pe mobil la viteze 4G. In plus, ei pot beneficia lunar de bonusuri de pana la 200 de minute sau SMS-uri nationale si internationale catre fix si 200 MB internet pe mobil. Pentru a obține bonusul de 1000 MB, clientii sunt invitati sa se filmeze in timp ce danseaza ca Millidge si Doig pe ritmurile Boop de Boop. Dacă filmul este selectat de Orange ca fiind printre cele mai haioase, inregistarea va aparea in reclama TV Orange PrePay alaturi de personajele preferate.
Mai multe detalii gasiti pe sectiunea dedicata de pesite-ul Orange.

Extra-stiri:

9. Vodafone a lansat oferta de iarna pentru Cartela Vodafone prin care puteti beneficia de pana la 5GB trafic de date la un tarif lunar de 12 euro/luna. Noile optiuni ofera acces si la reteaua de date 4G. Orange si Cosmote ofera si ei acces 4G pentru clientii cartelelor preplatite. Detalii despre oferta actuala cu acces la reteaua 4G Vodafone gasiti aici, detalii despre oferta cu nelimitat minute si SMS-uri in orice retea + 1,5 GB la 6 euro/luna gasiti aici.

10. Viitorul model Samsung GALAXY S6 care se va lansa la MWC 2015 in luna Martie va beneficia de o noua memorie NAND cu tehnologie UFS 2.0 care va oferi viteze comparabile cu cele ale SSD-urilor de pe laptopuri, dar si un consum de energie redus la jumatate.

11. Pe KickStarter puteti precomanda o baterie sub forma unei carcase care va oferi o autonomie de 8 ore in urma unei incarcari de doar 8 minute. Husa este compatibila cu smartphone-urile iPhone 5/5S, iPhone 6 si Samsung GALAXY S5. Bateria are o capacitate de 1800 mAh si va costa 79$.

12. De acum puteti accesa serviciul de mesagerie Skype direct online fara a instala aplicatia pe PC. Mie cel putin mi se blocheaza in ultimul hal aplicatia la munca fiindca incearca tot timpul sa comunice cu un ad server. Direct din browser veti putea efectua apeluri audio dar si video. Puteti accesa Skype for Web direct de pe site-ul oficial.

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana