Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Ai merge la un Escape Room unde esti ajutat de smartphone?

1 min read

Escape Rooms Note Edge11

Cei de la Samsung m-au chemat, recent, la un joc la Escape Rooms. Pentru cei care nu stiu cu ce se mananca acest joc, este foarte simplu.  Daca ai vazut vreun film din seria SAW deja ai banuit la ce ma refer. Ai 60 de minute la dispozitie sa iesi dintr-o incapere folosindu-te de toate obiectele si indiciile posibile. Pana aici pare incitant, dar cand ai si un smartphone la indemana parca nu iti mai vine sa cauti indicii si un apel la 112 ti-ar fi la indemana.

Escape Rooms_Note Edge3

Cu toate acestea, Samsung a reusit sa intregreze telefonul Samsung GALAXY Note Edge in acest joc.
Pe scurt, am fost inchis in camera cu Pandutzu, Hoinaru si 4 device-uri Note Edge. Primul task a fost sa deblocam ecranele telefoanelor. A fost momentul in care am regretat ca nu am intrat si cu laptopul in incapere 😀
Doua din ele aveau cod pattern si doua aveau cod PIN, iar daca pentru deblocarea pattern-ului ne-a luat aproximativ un minut sa deblocam ecranul, pentru deblocarea celor cu PIN ne-a mancat aproape 17 de minute.

Dupa deblocarea ecranului, am primit diferite indicii prin SMS si ne-am folosit si cateva imagini care erau salvate pe fiecare device in parte pentru a rezolva niste mici jocuri asemeni celor din testele de inteligenta. Am folosit scurtaturile de pe ecranul curbat pentru a accesa lanterna si camera foto pentru a scana un QR-Code.

Samsung GALAXY Note Edge a fost util si in momentul in care am fost nevoiti sa notam un sir de numere pe care le-am ascultat la un telefon fix, deoarece spatiul de pe singura foaie pe care am avut-o la dispozitie l-am umplut cu stampile in incercarea de a rezolva alte puzzeluri.

Am terminat jocul cu 7 minute peste timpul regulamentar si m-am bucurat pentru ca am fost doar trei oameni -care nu am lucrat chiar in echipa- insa fiecare din noi s-a axat pe cate o sarcina.

Si acum sa va detaliez provocarea din titlu: ati merge la un joc escape room ca acesta, unde va puteti folosi de un smartphone pentru a rezolva anumite quest-uri?
Cei de la Samsung par deschisi, asa ca asptept feedback-ul legat de dorinta voastra de a merge la un Escape Room pe muchie de ecran.

Escape Rooms-Note Edge9

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.