Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Orange TV stick – dongle HDMI lansat la MWC 2015

55 sec read

Orange TV Stick 3

Grupul Orange a anuntat astazi la Mobile World Congress in Barcelona, lansarea unui dongle pentru serviciul Orange TV. Romania este prima tara in care s-a lansat acest stick HDMI, planurile reprezentatilor din Romania fiind destul de mari dupa afirmatiile celor de la Orange Group.

[button url=”https://www.stefanblog.com/2014/02/chromecast.html” target=”_blank” style=”red” size=”medium”] Citeste aici mai multe detalii despre dongle-ul Chromecast[/button]

Stick-ul Orange TV are acelasi mod de utilizare ca si dongle-ul Chromecast, putand transmite canalele si filmele din aplicatia Orange TV Go pe orice televizor care are un slot HDMI, printr-o conexiune Wi-Fi. Se pot transmite si poze si videoclipuri din galeria telefonului, aplicatia fiind disponibila pe iOS si Android. Aplicatia Orange TV Go trebuie doar sa o actualizezi pentru a putea comuta imaginea de pe telefon pe TV, iar o alta aplicatie este necesara pentru configurarea stick-ului.

Canalele grupului Media Pro (Pro TV, Acasa TV) si cele ale grupului Intact (Antena 1, Antena 3 etc.) nu pot fi transmise pe TV, ele avand propriile aplicatii mobile. De asemenea, stick-ul Orange TV Go nu este functional in afara tarii.

Ce nu inteleg este de ce Orange a creat un stick pe care il va comercializa exclusiv abonatilor Orange TV Go, cand puteau face compatibila aplicatia Orange TV Go cu Chromecast asa cum aplicatia competitoare Seenow a oferit de altfel suport. Cei de la stand mi-au argumentat cu faptul ca la mijloc ar fi motive legate de cine ar detine dreturile pe continutul media, dar totusi…

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.