Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Facebook Live vs Streamago sau cum tehnologia nu este pe cele mai bune maini

2 min read

facebook live

Cum ar zice Umberto Eco, e invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului fata de care spectatorul se simtea superior. Drama internetului este ca l-a promovat pe idiotul satului ca purtator de adevar.

Facebook a lansat functia de live streaming pentru toti posesorii de terminale iPhone, iar in curand va fi disponibila si pentru cei cu Android (disponibil momentan doar pentru cu Android 6 din aplicatia Pages). Pana aici nimic ingrijoritor.

Haosul se dezlantuie cand unesti toti utilizatorii din lumea intreaga si ii afisezi pe o harta.
Principiul e simplu: o harta cu toti utilizatorii care fac live-streaming public in orice moment al zilei, ce poate fi vizualizata aici.

Streamago este o aplicatie mult mai veche, care iti ofera posibilitatea sa faci live-streaming din versiunile sale pentru iOS si Android, pe care ulterior le poti partaja pe Facebook sau Twitter. Aceasta aplicatie a fost o alternativa la functia de live-streaming de pe YouTube pentru o perioada.

In urma cu doua saptamani am primit un comunicat de presa din care am aflat ca de cand s-a lansat, aplicatia Streamago a avut peste 11 milioane de accesari doar in Romania, o cifra considerabila avand in vedere ca urmatoarea clasata in topul accesarilor este Italia, tara de origine a aplicatiei, unde a fost accesata de aproximativ 2 milioane de ori de la lansare si pana acum. Da stiu, noi cei care lucram in online credem ca in Romania, Instagramul este urmatoarea retea de socializare dupa Facebook, dar nu este asa.

Aplicatia dispune si de un feed intern, unde ai acces la toate live-streaming-urile care ruleaza intr-un anumit moment al zilei, dar si un filtru prin care poti selecta sa vezi tot continutul din Romania, asemanator cu cel din aplicatia Periscope. Atuurile Streamago sunt autentificarea cu Facebook, newsfeed cu toate live-stream-urile, stabilitate si simplitate.
O sa spuneti ca si YouTube si Periscope ofera aceste functii, insa in acest moment, Streamago are cei mai multi utilizatori de live-streaming din Romania. Nu ma credeti, incercati.

Si acum sa ne intoarcem la calitatea continutului prin live-streaming si la citatul de la inceputul articolului. Am selectat mai jos cateva de pe Streamago din zilele trecute si cateva de pe Facebook Live.
Ceva oameni de calitate aici, aici si aici cateva clipuri de pe Streamago si mai jos inregistrarile de pe Facebook:

via Zoso

si din afara, atentie la minutul 3 – NSFW

Am incercat aplicatiile in cautare de  continut online, ce am gasit aici, m-a scarbit monumental.

Fetite de 10 ani, pustoaice de 15 holbandu-se in ecrane cu zecile de minute asteptand comentariile, atentia vizitatorilor. Cele mai des intalnite live-uri reproduc manele pe fundal si priviri goale timp de minute in sir.

Cel mai trist e faptul ca accesul e atat de simplu, iar continutul deloc moderat, incat orice mizerie umana ii este accesibila vizual oricarui copil, nu doar pe PC, ci si pe telefon in drumul sau spre scoala.

Facebook a facut greseala si a adaugat acest nou feature. Daca pana acum, injuraturile si jignirile din mediul virtual numit Facebook, puteau afecta pe cineva foarte putin, acum totul a capatat proportii globale. Tot ce transmiti online va putea ajunge oriunde.

Cu aceasta functie, Facebook va aduce la un loc clipurile de pe Liveleak, imaginile de pe Twitter de la atentate, iar televiziunile vor inlocui sursa YouTube cu Facebook. Continutul protejat de drepturile de autor va avea si el de suferit, asa cum observa si Nihasa.

Singurele surse de continut live zilnic de pe Facebook pe care le recomand in acest moment sunt Stirile Pro TV care prezinta imagini din redactie zilnic la ora 18:30 si Alexandru Negrea care vorbeste in fiecare zi cu invitati diferiti despre tot ce este nou in social media.

In rest, Doamne ajuta!

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

3 Replies to “Facebook Live vs Streamago sau cum tehnologia nu este pe cele mai bune maini”

  1. Datini accesul la strimago nu mai încalcă reguli vă multumesc

  2. Cum pot retrage diamantele ca am 5000 mi și zice ca nu am suficient

Comments are closed.