Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Castigatorii Innovation Labs 2016

1 min read

innovation labs demo day

Saptamana trecuta a avut loc la Biblioteca Nationala – Demo Day, ziua in care au fost premiati castigatorii hackathon-ului Innovation Labs si unde au fost prezentate si proiectele in stadiul de dezvoltare sau chiar finalizate.

Au fost oferite 7 premii celor 31 de echipe ajunse in etapa finala.

La cele 4 Hackathoane organizate in Bucuresti, Cluj, Sibiu si Timisoara s-au inscris peste 350 de tineri in luna martie 2016. Echipele selectate au ramas sa lucreze dupa amiaza si peste noapte la realizarea unui prototip viabil si persuasiv, prezentat in a doua zi a evenimentului.

[button url=”https://www.stefanblog.com/2016/03/innovation-labs-2016-hackathon.html” target=”_blank” style=”red” size=”medium”]Vezi aici proiectele castigatoare in hackathonul din Bucuresti[/button]

Cele mai convingatoare echipe au fost alese de juriu pentru a trece in a doua etapa a Innovation Labs – perioada de mentorat si dezvoltare a prototipului initial catre un produs care sa combine excelenta tehnica si orientarea catre nevoile reale ale utilizatorilor.

Timp de aproape trei luni, echipele au participat saptamanal la workshop-uri si intalniri cu mentorii, specialisti in domeniul tehnologiei si antreprenori de top, lucrand la dezvoltarea si rafinarea produselor lor.

innovation-labs

Castigatorii Innovation Labs 2016

Best Business – Serafim

Marele premiu din acest an a fost castigat de proiectul Serafim, care reprezinta un sistem de agricultura inteligenta bazat pe senzori si drone. Tehnologia din spatele acestui proiect se bazeaza si pe solutia de comunicatie wireless, LoRa. Dispozitivele LoRa consuma foarte putina energie si pot comunica pe distante de pana la 15-20 Km.
In acest moment Orange construieste o retea LoRa in Franta ce va acoperi toata tara pana la sfasitul anului. Cititi mai multe despre tehnologia LoRa la Radu.

Best Product – ENTy

Dispozitivul ENTy reprezinta o solutie medicala accesibila si portabila ce poate diagnostica problemele de echilibru.
ENTy dezvolta si un dispozitiv portabil pentru monitorizarea posturii si prevenirea problemelor coloanei vertebrale, pentru cei ce petrec mult timp la birou.
Best Pitch – TRusT

TRusT reprezinta o platforma online prin care micii producatori agricoli se pot asocia cooperativelor agricole din apropiere pentru a-si desface produsele in hipermarketuri. Platforma ofera agricultorilor o solutie foarte simpla de a introduce datele in platforma online folosind comunicarea prin SMS.

Pe langa premiile principale au fost acordate si premii pentru fiecare categorie in parte dupa cum urmeaza:

Best Health – uRADMonitor.

In opinia mea, cea mai buna prezentare, avand in vedere ca in spatele produsului care este deja disponibil pe piata se afla un singur om, a fost a uRADMonitor – un dispozitiv portabil ce poate masura poluarea din anumite locatii, dar si alte informatii precum temperatura, umiditatea sau presiunea atmosferica. Mai jos puteti vedea prezentarea in 360 de grade.

Anul acesta Innovation Labs a ajuns la a patra editie, si in cadrul acesteia am vazut mai multe proiecte bazate pe IoT si mai putine aplicatii pe mobil fata de anul trecut. Orange a oferit participantilor acces la solutii tehnice precum „Orange Mobile Wi-Fi hotspots’’, ‘’Internet of Things (IoT) kit’’, “Orange API for interconnecting with SMS Gateway’’ si ‘’Real life testing environment’’.

Echipele participante la Innovation Labs s-au putut inscrie si pe platforma de crowd sourcing a celor de la Orange – Imagine with Orange, unde au primit feedback de la specialisti din intreaga lume.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.