Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Amazon a inaugurat cladirea o cladire de birouri in Bucuresti

1 min read

amazon

Ieri Amazon si Amazon Web Services (AWS) au inaugurat noul sediu si Centru de Dezvoltare si Tehnologie in cladirea Globalworth Campus din Bucuresti, creand peste 650 de locuri de munca. La eveniment a fost prezent si Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite in Romania de la care am aflat ca acesta se intalneste frecvent cu reprezentatii companiilor de peste ocean ce activeaza in Romania. Acesta a povestit cum in urma cu ceva ani a vizitat sediul celor de la Amazon din Iasi incurcandu-se in cifre si cum Amazon a atras angajati din Republica Moldova si Ucraina. Nimic despre planurile lui Trump de a taia din elanul celor de la Amazon sau despre cum Jeff Bezos a crescut compania folosind diverse scheme fiscale. O parte din discurs mai jos:

Cum a afirmat si Hans Klemm deschiderea a fost una formala, la parterul cladirii de birouri si nu am vizitat etajul 5, cel al celor de la Amazon (timp irosit degeaba). In cladirea de birouri , alte trei etaje sunt ocupate de compania Honeywell. Amazon nu va deschide depozit pentru Romania prea curand, iar in Bucurest compania cauta specialisti in lingvistica pentru a dezvolta solutii lingvistice pentru dispozitivul Alexa si ingineri software pentru serviciul Amazon AWS.

La eveniment am vazut si cateva dispozitive Amazon Alexa care nu vor suporta limba romana, cel putin nu anul acesta. Oricum, mai este mult de lucrat la acest produs, a fost pusa intrebarea cine este primarul Bucurestiului, iar Alexa a raspuns conform datelor de pe Wikipedia ca primarul este Adrian Videanu.

Momentan cel mai bun asistent vocal este Google Home. Siri, Bixby, Avi, Viv sunt glume.

Compania Amazon este prezenta de 13 ani in Romania si a investit aproximativ 100 de milioane de euro.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.