Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Reteaua Vodafone certificata pentru serviciile de date mobile (P)

1 min read

v666356

Calatoresc destul de des prin Romania, dar nu am constientizat foarte mult importanta semnalului pe telefon pana in momentul cand am avut probleme cu masina in munti sau cand am fost nevoit sa lucrez de pe o insula de pe langa Dunare. Pentru ca folosim internetul zi de zi, credem de multe ori ca e un moft cand il cauti si in zone ale Romaniei mai putin tranzitate, dar nevoia este una reala mai ales in situatii critice. Dependenta de conexiune la internet am descoperit-o in 2013, atunci cand Vodafone primea prima certificare P3 communications pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie din Romania.

De atunci Vodafone a obtinut an de an certificari P3 pentru reteaua de date, iar luna trecuta a primit certificarea Best Mobile Network for Data, fiind pe primul loc dintre toți operatorii telecom din Romania in ceea ce priveste datele mobile in testele auditorului independent P3 Communications. (Link certificare)
v666356 1 2912191

Cum ma bucur acum de internet? Folosesc un al doilea telefon numai pentru datele mobile si consum enorm de mult continut video de la AntenaPlay pana la Netflix, nu stochez nicio melodie de pe Spotify, iar tot continutul de pe telefonul mobil se urca direct in cloud de pe conexiunea de date. Ba chiar am incercat si un experiment sa renunt la internetul prin cablu timp de o luna si sa folosesc hot-spot-ul telefonului mobil in locul router-ului. Laptop-ul, Chromecast-ul, televizorul si restul accesoriilor IoT au functionat fara intrerupere (primesc notificari prin aplicatia camerei de securitate in cazul in care se intrerupe conexiunea) si la viteze de peste 100 Mbps.

Revenind la certificarea P3, trebuie sa detaliez un pic rezultatele acestor teste. Reteaua de date a celor de la Vodafone a evoluat de la inceputul lui 2017, la 532/538 de puncte, iar acum au obtinut 550.
Campania de testare a retelelor s-a desfasurat in perioada 8 – 25 martie 2019 in aproape 40 de localitati, acoperind o distanta rutiera totala de 7000 km si un procent de 23% din populatia Romaniei.

La final te intreb cat trafic de date consumi pe telefonul tau?

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

7 Replies to “Reteaua Vodafone certificata pentru serviciile de date mobile (P)”

  1. Salut,
    Ai avut un router cu SIM sau ai folosit un telefon ca hot-spot?

  2. Nu pot sa uit că acum ani buni (6-7) vorbeam pe video se pe Transfăgărășan cu semnal foarte bun.

  3. Eu am folosit modem cu sim 3/4 G de la Vodafone intr-o retea de aproximativ 7 calculatoare cu destul de mult trafic.

    Per total sunt multumit.

Comments are closed.